TENTANG FY

dsc00025

A MAN BEHIND THE SCENE

sudah terang lagi bersuluh fazilyahaya itulah nama ku + nama ayahku. hehe. Asal Kuala Ketil, Kedah Darul Aman. mengambil jurusan Bacelor Pendidikan Bimbingan dan Kaunseling di UPM.

penglipurlara? mungkin sebab aku suka bercerita.. tahun 3, aku naib johan bercerita bahasa inggeris peringkat daerah. (perlu ke cerita..) heheh

tapi apa yang penting, penglipurlara akan menghiburkan hati2 yang gundah gulana. macam cerita zaman dulu.. penglipurlara dengan kemahiran bercerita, reaksi mukanya, penggunaan bahasa dan antonasinya akan memukau para pendengarnya. pengajaran dan nasihat tidak pernah lupa untuk diselitkan bersama walaupun bergelak ketawa. mudah-mudahan aku juga begitu.. Insyaallah.

selamat mengembara ke laman penglipurlara. bagilah komen sepatah dua bagi menyedari kehadiran anda serta merapatkan ukhwah antara kita.

ini adalah cerita aku pada 2008.

CERITA SEKARANG

image

aku berkhidmat sebagai seorang pegawai perkhidmatan pendidikan (guru bimbingan dan kaunseling) di SM Agama Persekutuan Bentong (SUPERB) bermula tahun 2012.

Sudah mendirikan rumahtangga dengan cinta hati pilihan ilahi Nadia Sabri pada tanggal 15 Februari 2014. I love u so much.

Disamping sebagai kaunselor, di SBP Ulul al bab, aku juga menjalankan perkhidmatan cermah dan bengkel motivasi kepada para pelajar. Layari http://www.meledakpotensi.wordpress.com untuk maklumat lanjut.

Selamat membaca blog aku

Fazil al yahaya

Advertisements
Komen-komen
  1. yasmin berkata:

    errr…tell me more stories~~

    penglipulara : hai.. storie? selalu ada… rajin2 la melawat ye.. hehhe

  2. miera berkata:

    gud luck…slamat berukwah

    penglipurlara :selamat.. rajin2 melawat ye, ikuti penglipurlara setiap hari.. hehe aisyemmm…

  3. lin berkata:

    akak tak sangka sin chan ada blog tersendiri ye…gud luck dalam menulis.jangan tulis benda2 yang tak membina!

    ada masa, balas mesj akak kat email akak ye
    lin_whitelily@yahoo.com.my

    penglipurlara : hehe sin can kan low profile hehe.. camana tahu ni? TQ melawat

  4. Insan Kerdil berkata:

    x ikisahlah penglipurlara ke.
    ape ke..
    janji meneruskan usaha menulis dan bercerita!!!
    hehehe

    penglipurlara : iye.. itu yang penting. hehe

  5. ella_cute berkata:

    ensemnya gambar…hihihhiihhi

    penglipurlara : iye?… er.. TQ (malu2 cat)

  6. aishah berkata:

    salam..hehe..n aku dah tgk blok kau..bagus2..teruskan lah..good luck tau..vote fazil..hehe

    penglipurlara : TQ.. teruskan melawat.

  7. Ali Asyraf berkata:

    haha… dua tahun lagi nak mengajar ek! enjoy masa study ni, ni la masa paling best!


    penglipurlara : selalu orang cakap macam tu… nak gunakan dengan sebaiknya.. hehe

  8. zizai berkata:

    salam ukhwah penglipurlara…smoga ukuwah antra kita f 6 abadan abada…bnyk jgk crita pahit manis antra kita smua..harap2 smuanya berjaya….dunia & akhirat..

  9. zizaibakeri berkata:

    salam fazil lama x update blog..bila blik upm.bertandangla k blog aku…www.zizaibakeri87.blogspot.com
    dont forget to leave your comment..

    pengliprlara : ohhh… ada kemajuan. bagus2.. insyaallah2.

  10. upmkb berkata:

    oo…sin chan rupanya…knp tak letak nama upin kan cute lagi,kah3

    PENGLIPURLARA : kena cari kembarnye….

  11. shah_ex smkb berkata:

    salam…igt lg x?? masa muda2 sek kt smkb..hehe.dlu kan abg fazil ktua pngawas…congrate!!! truskan usaha,mga jd insan yg berjaya kelak…insyaallah..aminn..

    PENGLIPURLARA : boleh bagi nama penuh x?… rindu zaman muda2 dulu… huhu

  12. sherry berkata:

    salam..
    alhamdulillah..
    bru je lps jumpe mse meeting td,
    pastu jmpe abg fazil kat blog plak..

    PENGLIPURLARA : aik, pandai cari kat dalam ni ye.. hehe

  13. Sahabat berkata:

    Assalamualaikum..bnyk yg sya tak tahu rupanya..smoga trus berjaya,insyaAllah..sya hrp trus bersahabat..slm shbt.

  14. azila berkata:

    salam..cayalah ang…
    moga berjaya menapak di dunia nyata dengan alkisah ‘penglipurlara’…

  15. queensenget berkata:

    fazil ni sek bb erk?

    penglipurlara : sek bb tu maksudnye ape ye?

  16. mohd ferdaus berkata:

    salam.. keep up the stories.. interesting

    Penglipurlara : terima kasih.

  17. raziq berkata:

    tahniah bro… update blog ek kalu ade mase… hehe.. keep it up sin chan (name manje anda) hahaha.. kantoi… apepun all da best

    penglipurlara : TQ raziq.. hehe

    • cahaya azalya berkata:

      Salam..kenal lgi tak…sya?hehehe..junior smk tunku putera..wah…hebat betul abg. fazil skrg..dah blh jdi penglipurlara…lia bangga ngan abg fazil dri dulu smpai skrg ttp mcm dulu…ilmu pengetahuan bayak..pandai bercerita, bersyarah,pidato n sebagainya…hebat..apapun teruskan perjuangan ini ok..

      • fazilyahaya-->uPm berkata:

        Penglipurlara : err… rasa macam terbang.. hahaha. tak ada pe2 pun manusia biasa. šŸ™‚

  18. kamaliah berkata:

    wah cikgu fazil….ramainya org puji…cikgu x ambik jurusan ‘penglipurlara’ ke masa di universiti??

    fazil al-yahaya : hehe tak de kos tu. kalo ada amik dah hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s