Seminar Muslim Super

tarikh      : 13 Mac 2010 (sabtu)

tempat   : Auditorium Uem, petaling Jaya.

Penganjur : team Event, iluv islam.com


sekalung penghargaan dan tahniah khas buat penganjur atas usaha menjaya program yang memantapkan fikrah itu. Seawal menerima jemputan daripada Bhep, UPM saya amat tertarik dengan ahli penal yang dijemput oleh penganjur. inilah yang membulatkan tekad hati saya walaupun diruntun masalah tugasan sebagai pelajar dan sebagainya.


Antara ahli penal (penceramah) ialah Dato’ Saifuddin Abdullah (Tim. Menteri Pengajian tinggi Malaysia), En. Norden Mohamed (ketua editor akhbar sinar harian), wakli dari Johor Corporation, dan Dr. Danial Zainal Abidin. hebat2  belaka semuanya dalam bidang masing-masing.


slot ceramah dipecahkan kepada 3.  1) akdemik, 2) profesional, 3) ekonomi, dan 4) pegulungan. semuanya berjalan dengan lancar walaupun terdapat masalah dari pengurusan masa.


forum ini banyak  membuka pemikiran saya mengenai pelbagai perkara, baik sebagai seorang pelajar mahupun sebagai seorang anak melayu yang leka berada dalam ‘zon selesa’. sedangkan orang lain sibuk mengejar harta dan kekayaan. tak salah mengumpul kekayaan. asalkan akhirnya ia dapat di infakkan pada jalan agama.  perlu kita ingat, hanya orang islam sahaja akan membantu agama islam.


tahniah sekali lagi. mudah mudahan team penganjur tidak akan serik lagi untuk menganjurkan seminar seperti ini dengan tokoh2 yang hebat2.p/s : tun mahathir, tuan guru nik aziz ke… prof. syed hussien al-atas ke. hehe semoga minda mahasiswa lebih terbuka.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s