MALAM ADOBE PHOTOSHOP

Pelik bukan nama entri ni? bacalah kalu nak tahu kenapa?

1. Ceritanya begini, entah kenapa semalam aku banyak belajar adobe photoshop daripada tugasan yang sebenarnya (study la.. kan tengah exam week).

2. selapas daripada solat maghrib berjemaah, terus aku bergegas kebilik aku kerana abang senior mahu mengajar aku membuat animation menggunakan photoshop.

3. aku pun ape lagi terus menyambut seruanya, dengan membuka laptop ku dan mendengar ajaranya satu persatu.

4. sedikit demi sedikit ku cuba memahami dalam kelembapan otakku ini.

5. akhirnya….. berjaya selepas sembahyang isyak, ku terus mengulangkaji photoshop agar ku tidak lupa. (rajin kan aku? hehe).

6. masa menelaah pun tiba…. buku ku capai dan ku baca.. (rajin anak yahaya ni. hehe)

………

………

7. masih menalaah…

8. “aku rajin baca buku!!!!” kata-kata motivasi yang selalu aku guna bagi menghalau virus malas dan mangantuk yang cuba menyerang ku.

9. akhirnya pasrah… lalu ku naik ke bilik 142 (tongkang bocor & dan budak apple) bagi menghantar keropok lekor a.k.a keropok losong yang dibawa oleh sang fakir.

10. maka bergurulah pulak aku dekat bilik itu dengan tongkang bocor. berkongsi ilmu mana yang aku tahu dan dia tahu.

11. dah lama aku memujukanya untuk mengajarku. dan malam photoshop telah merealisasikanya.

12. semoga aku dapat menggunakan pada jalan kebenaran. pesananku….

” JANGAN LAH KEDEKUT ILMU KERANA, ILMU AKAN BERMAKNA DAN BERTAMBAH JIKA DIAJARKAN PADA ORANG”

Advertisements

6 thoughts on “MALAM ADOBE PHOTOSHOP

  1. ratusagi berkata:

    bestnye dpt mkn kopok lekor.
    Wah! ble ajar aku photoshop plak lepas ni.
    Wee~~~

    penglipurlara : teringat kenangan makan kpok lekor besar-besaran dekat UMT dulu. insyallah jika ada kesempatan. ilmu ni milik Allah. (macam ustaz pulak)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s