TIPS ELAK BOSAN DALAM LIF

Posted: Februari 19, 2009 in PENAWAR DUKA

1. Ketika anda hanya berdua dgn org yg tak dikenali, cuit bahunya..! kemudian b’pura2 melihat ke tempat lain..

2. buat muka m’gerang kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit “diam, semuanya diam..!”

3. bawa la kamera & ambil gambar semua org yg ade kat dlm lif tu..

4. pindahkn meja keje anda ke dlm lif.. jika ada yg masuk, tanyakn apakah mereka sudah membuat temujanji…

5. b’pura2 menjadi pramugari..! tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan spt. di dlm kapal terbang..

6. ketika pintu menutup, beri pengumumuan kpd. semua org..

” bertenang, jangan panik.. nanti pasti akan terbuka lagi…”

7. buka la beg tangan anda, sambil melihat ke dlm beg tangan, tanyalah ” eh, cipan…cukup tak udara kat situ..?”

8. diam & jgn bergerak sama sekali di sudut lif.. m’hadap dinding, jgn sesekali keluar..!

9. dengarkn suara kat dinding lif dgn stetoskop…kot2 boleh dgr suara kentut cipan ke….

10. buatla garis d lantai sekeliling anda m’ggunakn kapur..lalu beritahu

” ini adalah wilayah saya….!”


AMARAN: TIPS INI HENDAKLA DILAKUKAN DENGAN PENUH KEYAKINAN.. hehe

Advertisements
Komen-komen
  1. Iqa berkata:

    Motif entry ni??

    Ko suka tido dlm lif ke?

    Cnfirm ke ble elak bosan?
    Cam lg bosan jek…

    penglipurlara : belum cuba belum tahu

  2. biha berkata:

    ni boleh diaplikasikan dalam kelas x??hehe~

    penglipurlara : boleh je.. tapi kalau jadi pe2 yang pelik2 jagan salahkan penglipurlara ye..

  3. izzra berkata:

    fazil…aku mcm xpnh bosan je dlm lif kecuali kalau tersekat..tu bukan bosan lg…meroyan terus

    penglipurlara : emm bagus tambah lagi cadangan sedia ada.. meroyan utk elak bosan.. heheh

  4. yasmin berkata:

    hmmm…komen saye…. no.3, tak boleh diaplikasikan ye…sebab its a trespass to person..u cannot simply amik gambar whoever je without consent…boleh kena saman tau x. =p and no.10, lagi la tak boleh, its a public nuisance, sbb lif tu adelah harta awam, and kacauganggu boleh di establishkan. ;p

    penglipurlara : baikkk.. tapi ada yang lain lagi kan boleh buat..

  5. anaktupai berkata:

    pagi2 tengok smack down,
    down sekejap dengan entri ni…

    penglipurlara : rima bagus. cuma kurang kena dan salah hukum pantun je.. hehe

  6. lurunna berkata:

    ak sukeR no 10….mcabar sgt…ehehehe!!!

    penglipurlara : dah agak dah.. heheh

  7. naqib berkata:

    nk try la..
    tp kalo pape jd…
    org yg akan dipersalahkan adalah……..
    …….

    penglipurlara : sesiapa sahaja kecuali pengliprlara dan adik beradiknye.. hehehe

  8. putraim berkata:

    mcm pnah ku tgk pnulisan ini, tapi di mana ek..
    huhuhu

    penglipurlara : dalam blog ni kan? hehehe

  9. badrishak berkata:

    elllehh…kak fara suke gt copy n paste…
    pantun tu pon fazil nye enn….uhuhuhuhu

    penglipurlara : tq bad.. ada juga yang perasan huhu.. hehehe

  10. lurunna berkata:

    aku sukeR no. 10….sesuai utk cikgu2…(cz dh prepare kapur lam beg..)huhuhu…

    penglipurlara : kita grad nanti, dah ngajar pakai maker kot..

  11. redapples berkata:

    fazil MEROYAN!!!

    penglipurlara : sekali sekala… ehehhe

  12. Iqa berkata:

    Bila nak update blog ni??

    penglipurlara : sensetif sangat soalan ni…

  13. zetty89 berkata:

    hahahahaaa!!!
    leyh x nak gelak kuat2 time tgh bace(dlm library…)?
    berjaya x tips nie?
    ade x cubaan yg menjadi?

    penglipurlara : dalam kajian…. hehe

  14. zetty89 berkata:

    bile nak dapat blog paling bersawang nie?? (ala- ala faham maksud ratusagi)….
    berhati- hatilah anda….
    anda selalu diperhatikan…

  15. ella_cute berkata:

    xde ke tips untuk menghilangkan bosan time tunggu bus…..huhuhuh
    bosan ar tunggu bus lama2 tambah lak bas komuter…silap ari bulan berjanggut tungu bas…

    PENGLIPURLARA : pompuan pun berjanggut juga e? konfon tak tulen.. ops! hehe kalau ada pun 1 dalm sebilion.. hehe

  16. ella_cute berkata:

    cuma mata halus je dapat tengok pempuan perempuan berjanggut….mata kasar x dapat tgok…hua3

    PENGLIPURLARA :ade2 je ank buah sorang ni.. hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s